Wilt u een doos of pallet naar Andorra versturen?

Door het grote aanbod van transporteurs in Andorra is het niet altijd gemakkelijk om een pakket of pallet transport tegen goede condities en een scherp verzendtarief te verzenden van of naar Andorra. Met Collibox vergeljkt u online de verzend tarieven van meerdere nationale en internationale transporteurs en boekt aansluitend via 1 website.

Boek nu

Andorra

Andorra (officieel: Principat d'AndorraVorstendom Andorra) is een dwergstaat in het zuidwesten van Europa, in de oostelijke Pyreneeën en begrensd door Frankrijk (Occitanie) en Spanje (Catalonië). Het geïsoleerde land is vooral afhankelijk van toerisme en zijn status als 'belastingparadijs'. Andorra is geen lid van de Europese Unie. De officiële taal is Catalaans.

Andorra kan gezien worden als het laatste onafhankelijke overlevende gebied van de Marca Hispanica (Spaanse marken), de bufferstaten die werden gesticht door Karel de Grote om de islamitische Moren tegen te houden en ze toegang tot christelijk Frankrijk te beletten.

De traditie zegt dat Karel de Grote het Andorrese volk in 805 een stuk land gaf in ruil voor hun strijd tegen de Moren. Zeker is dat Karels kleinzoon Karel de KaleSunier I, de graaf van Urgell, benoemde tot heerser van Andorra. Een afstammeling van de graaf droeg het land later af aan het bisdom van Urgell, geleid door de bisschop van Urgell.

In de 13e eeuw raakte de geestelijke overheid van Urgell in strijd met het graafschap Foix (aan de andere, oftewel Franse kant van de Pyreneeën) om de heerschappij van het gebied. Dit conflict eindigde in 1278 met het besluit de soevereiniteit tussen beiden te delen, wat in 1607 werd bestendigd door de erfgenamen/opvolgers van beiden uit te roepen tot covorsten.

Vanwege de relatieve isolatie van het land heeft Andorra's bestaan zich buiten de hoofdstroom van de Europese geschiedenis afgespeeld, met weinig banden met andere landen. De toeristenindustrie, gestimuleerd door ontwikkelingen op het gebied van vervoer en communicatie, heeft het land uit zijn isolement gehaald. Verder werd het politieke stelsel in 1993 grondig gemoderniseerd.

Andorra is op politiek gebied sterk verbonden met de Europese Unie, zonder er lid van te zijn. Sinds 2002 gebruikt het de euro als betaalmiddel. In 2014 werden er voor het eerst eigen euromunten geslagen, die begin 2015 in omloop werden gebracht. Voor de invoering van de euro waren de Franse frank en de Spaanse peseta beide wettig betaalmiddel.

De transport kosten voor een pakket of pallet transport worden berekend op basis van het zwaarst wegende gewicht en de totaal af te leggen afstand. Het zwaarst wegende gewicht word bepaald op basis van het Volume gewicht, het laadmeter gewicht of het gewogen kilogram gewicht van de zending. Om u een idee te geven over de af te leggen afstand is het misschien goed om de route van laad naar los adres eens uit te rekenen.

Bent u klaar om uw transport online to organiseren?

Meer dan 3000 gebruikers gingen u voor

Boek uw transport nu