Wilt u een doos of pallet naar Denemarken versturen?

Door het grote aanbod van transporteurs in Denemarken is het niet altijd gemakkelijk om een pakket of pallet transport tegen goede condities en een scherp verzendtarief te verzenden van of naar Denemarken. Met Collibox vergeljkt u online de verzend tarieven van meerdere nationale en internationale transporteurs en boekt aansluitend via 1 website.

Boek nu

Denemarken

Denemarken (DeensDanmark), is een land in Scandinavië, in het noorden van Europa. Denemarken vormt samen met Groenland en de Faeröer het Koninkrijk Denemarken (Deens: Kongeriget Danmark). Het is het meest zuidelijk gelegen land van de Noordse landenen ligt ten zuiden van Noorwegen en ten zuidwesten van Zweden, waarmee het door een brug verbonden is. Ten zuiden van de enige landgrens die het land rijk is, ligt Duitsland. Het land grenst daarnaast aan de Oostzee en Noordzee. De hoofdstad van Denemarken is Kopenhagen (Deens: København).

Denemarken heeft een totale oppervlakte van 43.094 km², iets groter dan Nederland en bijna anderhalf keer zo groot als België. Het bestaat hoofdzakelijk uit een groot deel van het schiereiland Jutland en de drie grote eilanden FunenSeeland en Lolland, die samen met tal van kleinere eilanden de Deense archipel vormen. Van de 5.605.948 (2017) inwoners leeft het grootste deel in stedelijke gebieden. De bevolkingsdichtheid bedraagt 130,1/km² (2017).

Denemarken is een parlementaire constitutionele monarchie; het staatshoofd is Margaretha II. Groenland behoort tot het Deense koninkrijk, evenals de Faeröer. Het land heeft twee volksliederen: een burgerlijk volkslied (Der er et yndigt land) en een koninklijk volkslied (Kong Kristian). Denemarken is lid van de Europese Unie, maar niet van de eurozone; de munteenheid is de Deense kroon. Het land is ook lid van onder andere de VN, de NAVO, de OESO en de WHO.

De transport kosten voor een pakket of pallet transport worden berekend op basis van het zwaarst wegende gewicht en de totaal af te leggen afstand. Het zwaarst wegende gewicht word bepaald op basis van het Volume gewicht, het laadmeter gewicht of het gewogen kilogram gewicht van de zending. Om u een idee te geven over de af te leggen afstand is het misschien goed om de route van laad naar los adres eens uit te rekenen.

Bent u klaar om uw transport online to organiseren?

Meer dan 3000 gebruikers gingen u voor

Boek uw transport nu