Een doos versturen of pallet naar Kroatie Transporteren?

Door het grote aanbod van vervoerders welke zich richten Kroatie is het niet altijd gemakkelijk om een pakket of pallet transport tegen goede condities en een scherp verzend tarief te versturen van of naar Kroatie. Met Collibox vergeljkt u online de verzend tkosten van meerdere bekende transporteurs en boekt aansluitend direct online.

Boek nu

Kroatie

Kroatie (KroatischHrvatskaItaliaansCroazia), officieel Republiek Kroatië (Republika HrvatskaRepubblica di Croazia), is een Zuid-Europees land in de Europese Unie, begrensd door Slovenië en Hongarije in het noorden, Bosnië en Herzegovina en Montenegro in het zuiden en Servië in het oosten. In het westen ligt de Adriatische Zee, waar de Kroatische territoriale wateren grenzen aan die van Italië. Geografisch wordt het zuidelijk deel van Kroatië gezien als onderdeel van het Balkanschiereiland. Het strekt zich uit van de uiterste oostelijke hellingen van de Alpen in het noordwesten tot de Pannonische vlakte en de Donau in het oosten. Het centrale deel wordt bedekt door de Dinarische Alpen. De hoofdstad is Zagreb, andere belangrijke steden zijn onder meer SplitOsijek en Rijeka.

De laatste officiële census dateert van juli 2014 (4.470.534 inwoners).[4] De Kroaten vormen met circa 90,4% de grootste bevolkingsgroep, de Serviërs de belangrijkste minderheid met 4,4%. Andere minderheden zoals BosniakkenHongaren (zie: Hongaarse minderheid in Kroatië), SlovenenRomaTsjechen en Albanezen maken samen ongeveer 5,2% van de bevolking uit.[5]

Kroatië werd een soevereine staat nadat het op 25 juni 1991 zijn onafhankelijkheid uitriep. Vóór de onafhankelijkheidsverklaring maakte Kroatië deel uit van het voormalige Joegoslavië als "Socialistische Republiek Kroatië".

Kroatië heeft de parlementaire republiek als staatsvorm en het land is naast onderdeel van de Europese Unie, lid van de Verenigde Naties, de Raad van Europa, de NAVO, de Wereldhandelsorganisatie en stichtend lid van de Mediterrane Unie.

De transport kosten voor een pakket of pallet transport worden berekend op basis van het zwaarst wegende gewicht en de totaal af te leggen afstand. Het zwaarst wegende gewicht word bepaald op basis van het Volume-, het laadmeter- of het gewogen kilogram gewicht van de zending. Om u een idee te geven over de af te leggen afstand is het misschien goed om de route van laad naar los adres eens uit te rekenen.

Bent u klaar om uw transport online to organiseren?

Meer dan 3000 gebruikers gingen u voor

Boek uw transport nu