!DOCTYPE html> Altijd willen weten hoe men goed een pallet verpakt? Collibox palletverpakking

Pallet verpakking advies van Collibox

Stelt u eens voor wat er gebeurt wanneer een vrachtwagen hard moet remmen of een uitwijk manoeuvre moet maken.  Een stevige, veilige verpakking is dan ook een belangrijke voorwaarde om ervoor te zorgen dat uw zending in goede conditie aankomt. Daarnaast is een goed ingepakte zending beter te vervoeren door de chauffeur, wat u weer terug ziet in een scherp tarief.

Lees hier onder meer hoe u goederen het beste kunt verpakken.

Boek nu

Collibox verpakkings advies voor uw pallet zending
Wanneer u palletten verstuurd let er op dat u stevige pallet gebruikt welke in goede staat verkeert: compleet, stevig met alle klossen aanwezig. Verwijder altijd oude stukken rekfolie om te voorkomen dat dit in de wielen van de pompwagen komt. Erg belangrijk, laat nooit uw goederen buiten de pallet uitsteken, dit voorkomt teleurstellingen in de vorm van schade.

Verpakkingstips voor palletten:

  • Houd er rekening mee dat de zendingen binnen de palletmaat verpakt zijn en dus niet uitsteken.

  • Stapel uw pallet niet hoger dan 2 meter.

  • Belaad een europallet gemiddeld niet zwaarder dan 1000kg. (uitzondering daar gelaten.)

  • Zorg ervoor dat uw palletmateriaal intact is.

  • Zet uw zendingen goed vast op de pallet, bijvoorbeeld door te sealen en met spanbandjes de goederen vast te snoeren.  (Al is het minimaal met huishoud folie)

Een pallet is een transporteenheid. Het is een houten of kunststof of kartonnen plateau waarop goederen kunnen worden opgeslagen en vervoerd. Een pallet kan worden verplaatst met een pompwagen (ook wel palletwagen genoemd) of een vorkheftruck. De meest courante afmeting op het Europese vasteland is de Europallet van 80×120 cm. In het Verenigd Koninkrijk wordt praktisch enkel de pallet van 100×120 cm gebruikt. De 100×120 pallet wordt wel in andere landen gebruikt. Veel supermarkten, gebruiken deze pallet in hun distributiecentra en voor bevoorrading van de winkels. De leveranciers worden veelal verplicht om bij aanlevering in het distributiecentrum deze pallets te gebruiken.[bron?] Ook DPB-pallets en diverse andere hebben deze maat.

Bent u klaar om uw transport online to organiseren?

Meer dan 3000 gebruikers gingen u voor

Boek uw pallet transport nu